İKÇÜ Turizm Fakültesi Tanışma Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz programlarına yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin, üniversitenin akademik ve sosyal hayatına daha kolay uyum sağlamaları, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Turizm Fakültesi kültürünü kazanabilmeleri amacıyla 26.09.2019 tarihinde Turizm Fakültesi Tanışma Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin üniversite hayatına hızlı ve bilinçli adaptasyon süreci oluşturmaları açısından büyük önem arz eden programa yeni kayıtlı öğrencilerimiz katılmışlardır.

Program Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA’nın açılış konuşmalarıyla başlamış, ardından Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz DEMİR, Turist Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zafer ÖTER ve Turizm Fakültesi Dekanı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla AKBABA’nın konuşmalarıyla devam etmiştir. Bölüm başkanları tarafından bölümlerin tanıtımları yapılmıştır. Tanıtımlar sonrasında öğrenciler merak ettikleri konulara ilişkin sorularını yöneltmişlerdir.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA yapmış olduğu açılış konuşmasında şunlara değinmiştir:

"Turizm Fakültemiz 2010 yılında kurulmuş yeni bir fakültedir. Turizm alanında lider bir eğitim kurumu olma vizyonu ile yola çıkan ve kurulduğu günden bugüne hedefine hızla ilerleyen Fakültemiz, Eğitim, Araştırma ve Sektör işbirliği ile Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Rekreasyon Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanlarında nitelikli akademik ve idari personeli ile hizmet üretmektedir.

Geleneksel hale gelen ve bu sene 7.sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Yemek Festivali ve Yarışması, Kariyer Günleri Etkinliğimiz, Sektör İşbirliği Protokollerimiz, Uluslararası Dergimiz, Kitaplarımız, Bilimsel ve Sosyal etkinliklerimiz ve çok sayıda diğer etkinliklerimiz Fakültemizin başarıyla yürüttüğü çalışmalar arasında ilk akla gelenlerdir. ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Yerleştirme Sınavları sonuçlarına göre Fakültemizin tüm bölümleri, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ilk sıralarda tercih ediliyor. Fakültemiz bölümleri için açılan öğrenci kontenjanlarında kayıt doluluk oranımız %100 olarak gerçekleşiyor. Açılışından bugüne Fakültemizin gerçekleştirdiği özgün çalışmalar ve sağladığı başarıların tüm Türkiye’de ilgiyle izlendiğini, takdir topladığını ve örnek alındığını görmek de bizleri ziyadesiyle sevindiriyor.

Fakültemizin öğrencilerimize sunduğu fiziksel olanaklar ve tüm bunlardan çok daha önemli olmak üzere nitelikli akademik ve idari kadromuz sizlerin en iyi biçimde gelişimini sağlamak için çaba sarf etmektedir. Fakültemiz günümüz dinamik ve hızlı değişen dünyasında, tüm süreçlerde etkin öğrenci katılımını da teşvik ederek, insani değerlere sahip, kendine güvenen, kendi kendine gelişme yeteneğini kazanmış, çok yönlü düşünebilen, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, takım halinde çalışmayı bilen, girişken sosyal bireyler yetiştirmeği amaçlamaktadır. Burada geçen 4 yılın sonunda öğrencilerimizin gerek kişilik gerekse nitelik olarak elde ettiği kazanımları bizler gözlemleyebiliyor ve bundan çok mutlu oluyoruz."

Sözlerini "Artık İKÇÜ Turizm Fakültesi ailesinin bir ferdi oldunuz. Ömür boyu bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyacaksınız. Önünüzde çok sayıda seçeneklerle dolu güzel ve renkli bir gelecek var. Bundan sonra yapacağınız tek şey, değerli hocalarınızın da rehberliği doğrultusunda eğitiminize odaklanmanız ve gerekli alanlarda hızla gelişmeye başlamanızdır" diyerek devam ettiren Prof. Dr. Atilla AKBABA'nın konuşmasının ardından bölümlerin tanıtımları ve öğretim üyelerinin konuşmalarına yer verilmiştir. Konuşmaların ardından söz alan Fakülte Sekreteri Sevgi BAHÇEKAPILI Fakültede gerçekleştirilen idari işler ile ilgili bilgiler vermiş ve idari personeli tanıtmıştır. Sonrasında öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından program tamamlanmıştır.

Turizm Fakültesi ailesi olarak tüm öğrencilerimize hoş geldiniz der, eğitim ve öğretim hayatlarınız boyunca başarılar dileriz.