İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İzmir Mutfak Kültürü ve Sürdürülebilirlik Söyleşisi Gerçekleşti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gastronomi Topluluğu, Slow Food Türkiye'nin kurucu üyelerinden olan gazeteci-yazar Nedim Atilla ile "İzmir Mutfağı" başlıklı bir söyleşi düzenledi. Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşi, Nedim ATİLLA'nın konferans salonuna ismini veren Hekim Hacı Paşa hakkında önemli bilgileri vermesiyle başladı. ATİLLA'nın, Hekim Hacı Paşa'nın Umur Bey için yazdığı kitapta yer alan yemek tarifleri nedeniyle, bu kitabın tarihteki ilk yemek kitabı olarak nitelendirilebileceğini belirtti.

 

İzmir mutfağının antik dönemlerden günümüze tarihsel gelişiminde önemli noktalara değinen yazar, İzmir mutfağının çoklu kültürel yapısına vurgu yaptı. Armola ve kopanisti peyniri, bardacık inciri, hurma ve erkence zeytin türleri, Bergama tulumu gibi İzmir'e özgü lezzetler hakkında bilgiler paylaşarak bu ürünlerin öneminden bahsetti.

 

Söyleşinin sona ermesiyle birlikte soru-cevap bölümüne geçildi ve katılımcılar tarafından gelen çeşitli sorular yazar tarafından ilgiyle yanıtlandı. Söyleşinin kapanışında, İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre GÜLER, Nedim Atilla'ya katkıları için teşekkür ederek teşekkür belgesini takdim etti.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat