İKÇÜ Turizm Fakültesinde Özel Yat Aşçılığı Mesleğinde Kariyer Olanakları Tanıtıldı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri ile Özel Yat Aşçısı Özge METE'ni bir araya getiren bir söyleşi düzenlendi. Prof. Dr. Atilla AKBABA'nın Hizmet Sektöründe Kalite Yönetimi dersi kapsamında gerçekleştirilen söyleşide özel yat aşçılığı mesleğinin tanıtımı sağlandı.
Yat aşçılığında kariyer basamakları, yat aşçılarının sahip olması gereken özellikler, mesleğin avantajları ve dezavantajları gibi konulara değinilen söyleşi, öğrencilere bu alanda alternatif bir kariyer seçeneği sunmayı amaçladı. Yat aşçılarının denizcilik eğitimi almış, yemek pişirme konusunda uzmanlaşmış ve misafirperverlik anlayışına sahip olmalarının önemini vurgulandı.
Daha sonra söyleşi, uygulama laboratuvarında öğrencilerle mevsim sebzesi olan bakla ile bir atölye çalışmasıyla devam etti. Şef, öğrencilerle birlikte baklanın farklı pişirme yöntemleri olan kızartma, soteleme, haşlama gibi çeşitli uygulamalarını gerçekleştirdi. Öğrenciler, şef için hazırladıkları tabakları sunarak geri bildirim aldılar.