İKÇÜ Turizm Fakültesi'nde Turizm ve Yiyecek-İçecek Sektöründe Kariyer Olanakları Söyleşisi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 23 Ekim 2024 tarihinde İzmir Aşçılar Derneği üyeleriyle "Turizm ve Yiyecek-İçecek Sektöründe Kariyer Olanakları" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen etkinliğe Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre GÜLER, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla AKBABA, İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turgay BUCAK, Gençlik Kolları Sorumlusu Şahin CAN ve Yönetim Kurulu Üyesi, duayen şef Hikmet ÖZDEMİR katılım sağladı. Etkinlikte alanında uzman konuşmacılar, öğrencilere kendi kariyer yolculuklarından bahsederek mesleki deneyimlerini paylaştı ve kariyer planlamalarına yönelik önemli tavsiyelerde bulundu.
Söyleşi kapsamında sektörün güncel durumu ve geniş kariyer olanaklarına dair kapsamlı bilgiler aktarılırken, konuşmacılar öğrencilerin sektörde kalıcı ve başarılı olmaları için dikkat etmeleri gereken temel noktaları vurguladı. Etkinlik, öğrencilerin merak ettikleri soruların yanıtlanmasıyla son buldu.