İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İKÇÜ Turizm Fakültesi'nde Profesyonel Bıçak Eğitimi Semineri Düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine yönelik "Profesyonel Bıçak Eğitimi" başlıklı seminer gerçekleştirildi. 

 

İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından, PİRGE Bıçak Firması’nın katkılarıyla “Profesyonel Bıçak Eğitimi” semineri düzenlendi. İKÇÜ Turizm Fakültesi Uygulama Laboratuvarı'nda gerçekleştirilen ve sektörün önde gelen bıçak üreticilerinden PİRGE’nin sunduğu bu eğitim, öğrencilere profesyonel mutfak kültürü ve teknikleri hakkında değerli bir deneyim sağladı.

 

Seminerde, PİRGE Akademi Kurumsal Eğitim Uzmanı Fırat ERBİL, öğrencilere profesyonel mutfaklarda kullanılan temel bıçak türlerinden pasta ve ekmekçilikte kullanılan yardımcı ekipmanlara kadar geniş bir yelpazede bilgi sundu. Ayrıca uluslararası doğrama teknikleri, bıçak seçimi, temizliği ve güvenliği konularında kapsamlı bir eğitim verildi. Kurumsal Eğitim Uzmanı ERBİL, bıçakların doğru kullanımının mutfak becerileri üzerindeki etkisini vurgularken, sektörde kalite ve hijyen standartlarının nasıl sağlanabileceği konusunda da önemli bilgiler paylaştı.

 

Seminer sırasında öğrencilere çeşitli sorular yöneltilerek interaktif bir ortam sağlandı ve doğru yanıt veren katılımcılara PİRGE tarafından çeşitli profesyonel bıçaklar hediye edildi. Öğrenciler için hem öğretici hem de keyifli bir etkinlik olan eğitim, aynı zamanda sektördeki güncel bilgilerin öğrencilerle buluşturulması adına önemli bir fırsat sundu.

 

Etkinlik sonunda İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla AKBABA, PİRGE Akademi Kurumsal Eğitim Uzmanı Fırat ERBİL'e değerli katkıları ve seminerin gerçekleştirilmesindeki emeğinden dolayı bir teşekkür belgesi takdim etti.

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat