İKÇÜ Turizm Fakültesi'nde Şeker Hamuru ile Pasta Kaplama ve Figür Yapımı Eğitimi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde, Prof. Dr. Atilla AKBABA tarafından yürütülen GMS-305 Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri dersi kapsamında, şeker hamuru ile pasta kaplama ve figür yapımı eğitimi düzenlendi. Eğitime, sektörün önde gelen firmalarından Katsan Ovalette, ürünleri ile destek sağladı.
Düzenlenen etkinlikte Katsan Ovalette Ege Bölgesi Satış Yöneticisi Erhan REYHAN, firma hakkında öğrencilerle önemli bilgiler paylaştı. Reyhan, Türkiye’nin en eski pasta ustalarından Abdullah TOPÇUOL’un sektördeki ihtiyacı fark ederek kurduğu ve girişimcilik ruhu ile başarıya taşıdığı Katsan Ovalette firmasının, Türkiye'nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldığını vurguladı. Bu girişimcilik hikâyesi, genç şef adaylarına ilham kaynağı oldu.
Eğitimin devamında, firmanın ulusal ve uluslararası platformlarda ödüller kazanan pasta şefleri Demet ATAKAN ve Volkan ARSLAN, şeker hamuru ile pasta kaplama ve figür yapımı konusunda öğrencilere uygulamalı eğitim verdi. Şefler, yapım sürecindeki püf noktaları ve teknik detayları paylaşarak öğrencilere bir pasta tasarımı yapma deneyimi sundu.
Bu eğitim, öğrencilerin pasta sanatına dair bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlarken, profesyonel pasta şeflerinin deneyimlerinden faydalanma imkânı sundu.