İKÇÜ Turizm Fakültesi Türk Mutfağı Haftası Toplantısına Katılım Sağladı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi, 21-27 Mayıs 2025 tarihleri arasında ülke genelinde kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında yürütülen hazırlıklara katkı sunmak amacıyla, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen koordinasyon toplantısına katılım sağladı.
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık DOĞRUER’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda paydaş iştirak etti. Toplantıda, 2025 yılı Türk Mutfağı Haftası kapsamında İzmir genelinde hayata geçirilmesi planlanan etkinlikler masaya yatırıldı, iş birliği olanakları değerlendirildi.
İKÇÜ Turizm Fakültesi’ni temsilen toplantıya Öğretim Elemanı Araştırma Görevlisi Bükre Aslan Savaşan katıldı. Arş. Gör. Aslan Savaşan, fakülte bünyesinde planlanan etkinliklere ilişkin bilgi vererek, İKÇÜ’nün bu önemli haftaya akademik ve uygulamalı katkı sunmak üzere hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade etti. Özellikle geleneksel Türk mutfağının tanıtımına yönelik gerçekleştirilecek , uygulamalı etkinlikler, yarışmalar ve atölye çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Toplantıda ayrıca İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık DOĞRUER, müdürlük olarak Türk mutfak kültürünün yerel ve ulusal düzeyde tanıtımına yönelik planlanan faaliyetlerden söz etti. Paydaş kurumlarla yürütülebilecek ortak projelere dair fikir alışverişinde bulunuldu, sürdürülebilir iş birlikleri konusunda önemli adımlar atıldı.