İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İKÇÜ Turizm Fakültesi’nde Türk Mutfağı Haftası Kutlandı

İKÇÜ Turizm Fakültesi’nde Türk Mutfağı Haftası Kutlandı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 21–26 Mayıs 2025 tarihleri arasında Türk Mutfağı Haftası’nı çeşitli atölye çalışmalarıyla kutladı. Öğrenciler hem geleneksel tatları deneyimledi hem de Türk mutfak kültürünün zenginliğini yerinde öğrendi.

Hafta kapsamında ilk etkinlik, 21 Mayıs’ta Osmanlı Mutfağı dersi çerçevesinde düzenlenen “Osmanlı Tatlı ve Şerbetleri Atölyesi” oldu. Atölyede öğrenciler, tarihî Osmanlı tariflerinden Keşkül-i Fukara, Ballı Derviş Lokması, Saray Kadayıfı ve Zerde tatlıları ile Reyhan ve Gül şerbetlerini hazırladı.

Kutlamalar, 26 Mayıs’ta Türk Mutfağı dersi kapsamında gerçekleştirilen “Pide Yapımı Atölyesi” ile devam etti. Etkinlikte öğrenciler, kıymalı, kaşarlı ve sucuklu çeşitleriyle geleneksel pide yapımını hem teorik hem pratik açıdan deneyimleme fırsatı buldu.

Her iki atölyede de yemeklerin yapım tekniklerinin yanı sıra, tarihsel ve kültürel arka planları da öğrencilere aktarıldı. Böylece katılımcılar, sadece lezzetli ürünler ortaya koymakla kalmayıp, Türk mutfağının kültürel mirasını da yakından tanıma imkânı elde etti.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat