İKÇÜ Turizm Fakültesinde Otomasyon Sistemleri Eğitimi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, “Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri” dersi kapsamında NarPOS firmasının kurucu ortağı İlyas Akça ile bir araya geldi.
Etkinlikte, restoran ve kafe işletmelerinde otomasyon sistemlerinin önemi ile bu sistemlerin sektöre kazandırdığı yenilikler üzerine kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirildi. Akça, 2012 yılında restoran ve kafe işletmelerinin operasyonlarını hızlandırmak ve maliyetlerini azaltmak amacıyla kurulan NarPOS’un, Türkiye’nin ilk hibrit altyapısına sahip restoran sistemi olduğunu belirtti. Ayrıca finans hizmetleri ve ERP yazılım çözümleri sunan NarPOS’un bugün 14 binden fazla işletmeye hizmet verdiğini ifade etti.
Konuşmasında otomasyon sistemlerinin işletmelere izlenebilirlik, maliyet kontrolü ve stok yönetimi açısından sağladığı avantajlara değinen Akça, günümüzde bu sistemlerin kullanımının artık bir zorunluluk haline geldiğini vurguladı.
Tamamen yerli sermaye ile geliştirilen NarPOS’un, yiyecek-içecek sektöründe dijital dönüşüme öncülük ettiğini söyleyen Akça, yerli teknolojilerle işletmelere sağladıkları verimlilik artışlarını da paylaştı. Ayrıca öğrencilere, otomasyon sistemleri alanındaki kariyer fırsatları ve teknoloji odaklı işletme yönetiminin geleceği hakkında önemli bilgiler verdi.