İKÇÜ Turizm Fakültesinde Kokoreç Atölyesi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde fakültemiz Gastronomi Topluluğu’nun öncülüğünde “Türk Mutfağında Sakatatlar (Kokoreç) Atölyesi” gerçekleştirildi.
Kokoreççi Baki Usta firması tarafından “Türk Mutfağında Sakatat Yemekleri” dersi kapsamında gerçekleştirilen “Kokoreç” atölyesinde, firma sahibi Volkan ÇOLAK Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine kokorecin hazırlanma süreci, yapım aşamaları, Türk Mutfağında kokorecin yeri ve önemi ile ilgili bilgiler aktardı. Verilen teorik bilgilerin ardından Volkan Usta ile birlikte Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Gastronomi topluluğu öğrencileri uygulama yapma fırsatı yakaladılar. Atölyenin sonunda, Volkan ÇOLAK'a teşekkür belgesi takdim edildi.