İKÇÜ Turizm Fakültesinden Tire Teknik Gezisi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi ve İKÇÜ Gastronomi Topluluğu tarafından öğrencilerin bölgenin zengin gastronomik ve kültürel mirasını keşfetme, yerel lezzetleri tanıma ve bölgenin tarihi dokusunu yakından inceleme amacıyla İzmir'in Tire ilçesine teknik gezi düzenledi.
Gerçekleştirilen teknik gezide öğrenciler, Tire'nin lezzetlerinden olan Taktak Kebabı ve Tire Köftesi gibi yöresel yemekler hakkında bilgi edindiler. Ayrıca Tire'nin tarihi ve kültürel değerleri hakkında da bilgi edinen öğrenciler, Tire'nin Salı Pazarı'nda yöresel ürünlerin çeşitliliğini öğrenme fırsatı buldular. Ardından öğrenciler Fermente Ege Sucukları fabrikasını ziyaret ettiler ve burada üretim sürecini detaylı bir şekilde yerinde incelediler. Bu sayede öğrenciler, hem üretim sürecinin her aşamasını yakından gördüler hem de endüstriyel mutfakta çalışan profesyonellerden tecrübelerini aktarma fırsatı buldular. Teknik gezinin son aşamasında, incelenen ürünlere yönelik bir tadım etkinliği düzenlendi ve öğrenciler ürünleri deneyimleyerek yöresel lezzetleri keşfettiler.