İKÇÜ Turizm Fakültesinde Osmanlı Tatlıları Atölyesi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Türk Mutfağı Haftası kapsamında 23 Mayıs 2024 tarihinde “Osmanlı Tatlıları Atölyesi” gerçekleştirildi.
Sayın Fadime İNCE tarafından yürütülen “Osmanlı Mutfağı” dersi kapsamında gerçekleştirilen “Osmanlı Tatlıları” atölyesinde Osmanlı'nın zengin ve köklü mutfak kültürünü yaşatmak ve öğrencilere bu mirası tanıtmak amacıyla Helva-i Hakani ve Zerde tatlıları yapıldı. Aynı zamanda bahsi geçen tatlıların yapım süreçleri, tarihi ve kültürel önemi hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Böylelikle öğrenciler hem teorik hem de pratik bilgilerini pekiştirme fırsatı buldu.