İKÇÜ Turizm Fakültesinde Kore Mutfağı Başlıklı Hizmet İçi Eğitim Gerçekleştirildi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi'nde Kore Mutfağı başlıklı hizmet içi eğitim gerçekleştirildi. İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper IŞIN tarafından verilen eğitime fakülte akademik ve idari personeli katılım sağladı.
Turizm Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim Kore tarihi, coğrafi yapısı ve kültürlerinin tanıtılması ile başladı. Ardından Kore mutfak kültürü, Kore mutfağının temel özellikleri ve başlıca kullanılan ürünler hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonrasında ise Kore mutfağının temel ürünlerinden biri olan ve Çin lahanasından yapılan “Kimchi” tadımı gerçekleştirildi. Eğitim sonunda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre GÜLER tarafından Doç. Dr. Alper IŞIN'a katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.