İKÇÜ Turizm Fakültesinde Mutfaklarda İş Sağlığı ve Güvenliği Başlıklı Hizmet İçi Eğitim Gerçekleştirildi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi'nde Mutfaklarda İş Sağlığı ve Güvenliği başlıklı hizmet içi eğitim gerçekleştirildi. İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melike YILMAZER tarafından verilen eğitime fakülte akademik ve idari personeli katılım sağladı.
Turizm Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde iş sağlığı ve güvenliği kavramının ne olduğu, amacı, kapsamı, iş sağlığı ve güvenliğinde önemli unsurlar, İSG’nin yasal dayanağı, ilgili mevzuatlar, teknolojinin iş sağlığı ve güvenliğine katkısı, mutfaklarda kimyasal, biyolojik, ergonomik ve psikososyal risk etkenleri ile alınabilecek önemler hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Aynı zamanda gerçekleştirilen eğitimde mutfaklarda oluşturulabilecek güvenlik kontrol listesi ve risk analizlerinin nasıl kullanılabileceği gösterildi. Eğitim sonunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla AKBABA tarafından Prof. Dr. Melike YILMAZER’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.