İKÇÜ Turizm Fakültesi Üniversite-Sektör İş Birliği Kapsamında Ege Tat Fırın'ı Ziyaret Etti
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi, üniversite-sektör iş birliği çalışmaları kapsamında Ege Tat Fırın Akademisi ve üretim tesisine teknik bir ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyarete Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre GÜLER, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Melike YILMAZER, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla AKBABA ile bölüm öğretim üyeleri ve elemanları katılım sağladı.
Ziyaret kapsamında katılımcılar, 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren ve günlük ürünleriyle tanınan Ege Tat Fırın’ın üretim süreçlerini yerinde gözlemleme fırsatı buldular. Ege Tat Fırın’ın ekmek, gevrek, boyoz, pasta, tatlı ve kahvaltılık gibi yüzlerce ürün çeşidini modern üretim tesislerinde nasıl hayata geçirdiği, yetkililer tarafından detaylı biçimde aktarıldı.
Ayrıca Ege Tat’ın eğitim ve gelişim vizyonuyla kurduğu Ege Tat Akademi bünyesinde yürütülen uygulamalı çalışmaları yerinde inceleyen İKÇÜ Turizm Fakültesi akademik personeli, ileriye dönük ortak projeler ve iş birliği olanakları üzerine istişarelerde bulundu. Eğitim temelli planlamalar ve sektörel etkileşimi artıracak fikir alışverişleri de ziyaret kapsamında ele alındı.