İKÇÜ Turizm Fakültesinde Pasta Yapımı Atölyesi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Pasta Yapımı Atölyesi” düzenlendi. Dr. Öğr. Üyesi Bükre Aslan Savaşan tarafından yürütülen “Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri” dersi kapsamında gerçekleştirilen atölye, Pastacı Şef Ebru Anar’ın katılımıyla yapıldı.
Uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Şef Ebru Anar, temel pandispanya hazırlama teknikleri, pasta kreması yapımı, pastanın katlandırılması ve süsleme aşamaları üzerine detaylı bir çalışma gerçekleştirdi. Etkinliğin ilk bölümünde temel pastacılık tekniklerini uygulamalı olarak gösteren Şef Anar, ardından öğrencilerin kendi pastalarını hazırlamalarına rehberlik etti.
Atölye boyunca öğrenciler, pastacılığın püf noktalarını deneyimleme fırsatı bulurken; yaratıcı süsleme uygulamalarıyla da kendi tarzlarını ortaya koydular. Etkinliğin sonunda Şef Ebru Anar, mesleki deneyimlerini paylaşarak öğrencilere sektörel tavsiyelerde bulundu.