İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İKÇÜ Turizm Fakültesinde Şeker Hamuru Pasta ve Figür Yapımı Atölyesi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde 15 Ekim tarihinde “Şeker Hamuru Pasta ve Figür Yapımı Atölyesi” gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Bükre Aslan Savaşan tarafından yürütülen “Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri” dersi kapsamında düzenlenen atölye, Katsan Ovalette ürün danışmanı şefi Demet Atakan’ın katılımıyla yapıldı.

 

Uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Şef Demet Atakan, şeker hamuru pasta kaplama yöntemleri ve şeker hamuru figür modelleme konularında detaylı bir çalışma gerçekleştirdi. Atölye boyunca öğrenciler, pasta süsleme ve figür modelleme süreçlerini deneyimleme fırsatına sahip oldular. Etkinliğin sonunda Şef Atakan, pastacılık alanındaki profesyonel deneyimlerini paylaşarak öğrencilere sektörel tavsiyelerde de bulundu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat