Tüm HABERLER
  • Hizmet İçi Eğitim Kapsamında “İstatistik” Konulu Seminer Gerçekleştirildi

    Hizmet içi eğitim kapsamında “İstatistik” konulu seminer Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Güray Ünsal hocamızın katkılarıyla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Akademik ve İdari personeline yönelik 18.01.2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Seminer kapsamında Temel İstatistiksel terimlerin tanımlanması, Betimleyici İstatistiklerin paket programda elde edilmesi ve yorumlanması, anket çalışmasında Likert Ölçek kullanımı, Temel Parametrik Yöntemlerin(tek örnek t testi, tek yönlü varyans analizi) varsayımları (normal dağılım ve homojen varyans) ve paket program uygulamaları, varsayımlar sağlanmadığında uygulanması gereken parametre dışı yöntemler (Wilcoxon testleri, Mann Whitney’in U testi, Kruskal Wallis’in H testi) ve paket program uygulamaları, Faktör Analizi ve Uygulaması, Bağımsızlık için Ki-Kare testleri, Pearson ve Spearman Korelasyon Katsayıları  konularında detaylı bilgi verilmiştir.

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğrencileri İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminde

    Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, GMS 107 İş güvenliği ve İlk Yardım ve Turizm İşletmeciliği Bölümü, TUİ 403 İş Sağlığı ve Güvenliği dersleri öğrencilerimiz, öğretim üyeleri Doç. Dr. Melike Sakin YILMAZER ve Dr. Öğr. Üyesi Gülşah AKKUŞ ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim D.B., İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’nde (Hisarönü Ek Hizmet Binası) Şube Müdürü Sayın Ahmet Ata TEMİZ tarafından verilen eğitime katıldılar.

  • Uluslararası Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi Aralık Sayısı Yayınlandı

    International Journal of Contemporary Tourism Research (IJCTR) / Uluslararası Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi Aralık Sayısı Yayınlandı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 2016 yılından bu yana yılda 2 defa yayınlanan “Uluslararası Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi” Aralık sayısı yayınlandı.   ARALIK 2018 Sayısında yer alan makaleleri okumak için tıklayınız. http://dergipark.gov.tr/ijctr Dergiye aşağıda adresi belirtilen fakülte web sayfasından da erişilebilmektedir. http://turizm.ikc.edu.tr/S/16363/fakulte-dergisi  

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Hanif Pehlivanoğlu Marketçiliği ziyaret etti

    Sınıf dışı öğrenmeye büyük önem veren Turizm Fakültemizin, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Mutfak Uygulama-2 dersi kapsamında 18 Aralık 2018 tarihinde Hanif Pehlivanoğlu Marketçilik Et Entegre Tesislerine teknik gezi gerçekleşti. Bu gezide, konusunda uzman iki usta öğrencilerimize et ve et ürünlerini büyükbaş ve küçükbaş karkasları parçalayıp uygulamalı olarak anlattı.

  • Öğrencilere “İş Güvenliği” Dersi Kapsamında Yangın Eğitimi ve Yangın Söndürme Tatbikatı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, Eğitim Şube Müdürlüğü’nden itfaiyeci/eğitmen Sayın İlker Şirin tarafından İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi “İş Güvenliği” dersi öğrencilerine yangın önleme ve müdehale eğitimi verilmiştir. Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim sonrası kampüs içinde boş arazide yangın söndürme tatbikatı yapılmıştır. Öğrencilerimiz için faydalı bir eğitim olmuştur.

  • Efes Antik Kent ve Yeşilova Höyüğü Ziyaretleri

    Turizm Fakültemiz Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Zafer Öter, Doç. Dr. Volkan Altıntaş, Dr. Öğr. Üyesi Nil Sonuç tarafından yönetilen çeşitli dersler kapsamında Efes ve Yeşilova’ya geziler gerçekleştirilmiştir.   Bilindiği üzere Efes Antik Kenti UNESCO kültür mirası listesinde yer alan ve özellikle Yunan ve Roma dönemlerine ait arkeolojik buluntuları kapsayan, eski dünyanın yedi harikasından birinin Artemis’e adanan bir tapınağın da bulunduğu önemli bir merkezdir. Yeşilova Höyüğü Bornova Belediyesi’ne bağlı ve cilalı taş çağı dönemine ait günümüzden 8500 yıl öncesine ait buluntuların yoğunlukta ortaya çıktığı bir arkeolojik kazı ve sergi alanı ile deneysel arkeoloji bölümü de bulunan bir komplekstir. Ziyaretimiz sırasında bize rehberlik eden arkeoloğumuzun anlatımına göre en önemli buluntu ise ev maketidir. Burada eski çağlarda insanların ilk yerleşik hayata geçtiği ve tarımsal faaliyetlere başladığı dönemde nasıl yaşadığını gözlemleyebilirsiniz. Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği öğrencileri gerçekleştirilen ziyaretlerle dersleriyle ilgili teorik bilgilerini böylelikle gözlemleyerek uygulama imkanı da bulmaktadırlar.  

  • Turizm Fakültesi 1. Etkinlik Yönetimi Söyleşileri Gerçekleştirildi

    İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesinin gerçekleştirdiği “1. Etkinlik Yönetimi Söyleşileri” isimli etkinlik Yapımcı ve Yönetmen Tayfun BELET, Anlatıcı İbrahim METİN ve Çok Gezenti Program Yapımcısı ve Sunucusu Burak AKKUL ve Seda AKKUL’ un katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Melike YILMAZER’ in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinlik yoğun ilgi gördü. Doç. Dr. Melike YILMAZER konuşmacılara katılımları için teşekkür ederken, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Etkinlik Yönetimi dersi öğrencilerini de tebrik etti. Teorinin uygulamaya dönüşmesinin değerinden bahseden YILMAZER, bu tür etkinliklerin öğrencilere sağladığı katkılara da değindi. Etkinlikte öncelikle Tayfun BELET’ in ödüllü “Çırak” belgeseli izlenmiş ve belgeselin fikir aşamasından çekim sonrasına kadar geçen süreçte yaşananlar üzerine dinleyicilerle söyleşiler gerçekleştirildi. Bergama’daki parşömen ustasının ve çırağının hikâyesinin anlatıldığı belgesel, izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. İkinci konuşmacı İbrahim METİN’ in “Dil’le Muhabbet” isimli söyleşisinde dilin doğuşu, dilin anlattıkları, günlük dil, anlam ve kelimeler üzerine dinleyicilere bilgiler verildi. Kültürlerin dile yansımaları, dillerin edebiyata etkisi ve dilin felsefik yönü mitoloji hikâyeler ile desteklenerek dinleyicilere aktarıldı. Etkinliğin son konuşmacıları Burak AKKUL ve Seda AKKUL ise yaptıkları televizyon programının gelişim sürecini, dünyadaki farklı kültürleri tanımanın önemini ve gittikleri ülkelerde yaşadıkları farklı deneyimleri dinleyiciler ile paylaşıp, kendileri ve programları ile ilgili merak edilen soruları yanıtladılar. Turizm İşletmeciliği Bölümü Etkinlik Yönetimi dersi öğrencilerinin önemli çabaları ile gerçekleştirilen söyleşiler, teorik bilginin pratiğe dönüştürülmesinde öğrencilere büyük katkılar sağlamıştır. Üniversitesmiz öğrencilerinin yani sıra akademik ve idari personelinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlik sonrası konuşmacılara kendileri adına TEMA Vakfı aracılığıyla Erzurum Kapıkale Hatıra Ormanı’na yapılan fidan bağış belgeleri ve katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edilmiştir. 

  • Anako Yumurta ve Ürünleri Gıda San. İhr. İth. ve Tic. A.Ş. Pastörize Yumurta Ürünleri ve Yumurtalı Tarifler konularındaki bilgileri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile paylaştı

    Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Anako Yumurta ve Ürünleri Gıda San. İhr. İth. ve Tic. A.Ş. işbirliği ile 11 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşen ve firmanın değerli danışman şefi Dündar SAFYÜREK’in “Pastörize yumurta ürünleri ve yumurtalı tarifleri” paylaştığı etkinlik, bölüm öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Etkinlikte önce, genç şef adaylarımıza Ege Suder Gıda yetkilisi Ziraat Mühendisi Süha ALPAKIN ve Anako Türkiye pazarlama müdürü Turhan TUNCALI tarafından yumurta ile ilgili teorik bilgiler verildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Anako Yumurta ve Ürünleri Gıda San. İhr. İth. ve Tic. A.Ş. şefi Dündar SAFYÜREK omlet, çorba terbiyesi ve pandispanyanın pişirme sırlarından bahsederek öğrencilerimiz ile uygulamalı olarak hazırladı.

  • İKÇÜ Turizm Fakültesi Üniversitemizi 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresinde ve 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde Başarıyla Temsil Etti

    6-8 Aralık 2018 tarihlerinde Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi ile 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi  eşanlı olarak gerçekleştirilmiştir. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde düzenlenen ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuar ve Kongresi Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olarak Türkiye Seyahat Acentaları Birliği-TÜRSAB ve İZFAŞ ortaklığıyla 12. kez Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar kompleksi olan Fuarizmir’de gerçekleştirilmiştir. 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi kapsamında akademik oturumlar, ünlü şeflerin ve sektörden önemli isimlerin konuşmacı olarak katıldığı panel oturumları, yerli yabancı şeflerin yemek workshopları, profesyonel tadım atölyeleri, çeşitli düzeylerde yemek yarışmaları ve etkinlik boyunca gıda firmaları ve restoranlar tarafından tadım etkinlikleri yapılmıştır.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirmek, gelişen turizmin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni yaklaşımlar kazanmak amacıyla düzenlenen, geçtiğimiz yıl misafir kent olarak Torino’nun ağırlandığı 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresinde bu seneki misafir kent ise Lisbon olmuştur. Ayrıca dünyaca ünlü yemek yarışması Bocuse d’Or temsilcileri ağırlanmıştır. Gastronominin bölge turizmine olan katkılarının konuşulduğu kongrede, kongre akademik bildirilerinin yer aldığı bölüm İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile yürütülmüştür. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi hem ülkemiz hem ülke turizmi hem de İzmir ili için bu denli önemli bir organizasyona, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA’nın da yer aldığı düzenleme kurulundan başlayarak, jüriler ve yayınlanan bildiriler başta olmak üzere organizasyonun sonuna kadar gerçekleştirilen pek çok adımında yer alarak katkıda bulunmuştur. Düzenlenen açılış töreninde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Turan GÖKÇE bir konuşma yapmıştır. Açılış töreni sonrası düzenlenen plaket töreninde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Turan GÖKÇE’ye plaket sunulmuştur. İKÇÜ Turizm Fakültesi aynı tarihlerde düzenlenen “Travel Turkey İzmir” Turizm Fuarında da bir stant açarak hem üniversitemizin, hem de fakültemizin tanıtımını sağlamış, aynı zamanda üniversite-sektör işbirliğine yönelik çalışmalar gerçekleştirmiştir. Geçen yıl 36 farklı ülkeden 1284 katılımcının yer aldığı Travel Turkey İzmir fuarı, 63 farklı ülkeden 44.589 kişi tarafından ziyaret edilmişti. 2018 yılı içinde mevcut firmaların katılımı devam ederken, yeni firma ve yeni destinasyonlardan da artan katılım talepleri Travel Turkey İzmir’in zengin bir platform yaratmasına olanak sağlamıştır.  Bu yıl  20.000 m2’nin üzerinde organize edilen fuara 50.000  profesyonel ziyaretçinin katılması hedeflenmektedir.

  • İyi, Temiz,Adil; Slow Food

    Yavaş Gıda Akımı Türkiye’de de yaygınlaşmalı Yaygınlaşan fast-food tüketimine karşı tepki olarak İtalya’dan başlayarak 150’den fazla ülkeye yayılan Yavaş Gıda (Slow Food) akımı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen bir konferansla ele alındı. Gençlerle bir araya gelen, akımın Türkiye’deki kurucularından biri olan Gurme, Gazeteci-Yazar Nedim Atilla, ‘sakin yemek, yavaş yemek” olarak düşünülen Slow Food’un; hızlı yeme alışkanlıklarına savaş açtığını, sağlıklı beslenme kavramını vurguladığını söyledi. “Endüstriyel gıdalara ve sağlıksız beslenme şekillerine karşı mücadele veriyoruz.” 1986 yılında, İtalya’da ortaya çıkan akım hakkında bilgi veren Atilla, “Bu akım, çağımızın neden olduğu hızlı yeme alışkanlığına tepki olarak doğmuş ve birçok ülkeden de destek görmüştür.  Tüketilen ürünlerin yeryüzüne ve hiçbir canlıya zarar vermeyecek şekilde temiz koşullarda üretilmesini ve ürünlerin lezzetli olmasını; bunun yanında da çiftçilerin emeklerinin karşılığını adil bir şekilde alması gerektiğini savunmaktır. Yani Slow Food Hareketi, bir yandan hızlı yeme alışkanlıklarını ortadan kaldırmayı hedeflerken diğer yandan yerel üreticileri de korumayı amaçlar, endüstriyel gıdalara ve beslenme şekillerine karşı mücadele verir. Yerel mutfak mirasının korunmasını, tüketici haklarına saygılı olmayı, çevreyi korumayı, çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirmeyi de içerisine alır.” dedi. Taze gıdayı nasıl anlarsınız? Bir gıdanın, Slow Food olup olmadığını belirlemenin temel unsurunun o gıdanın üreticisi ile tüketicisi arasındaki ilişkiye bakmak olduğunu vurgulayan Atilla, “Tüketici ve üretici arasındaki zincir ne kadar kısaysa ürün aynı orantıda tazedir ve sağlıklıdır. Taze olan bu gıda Slow Food anlayışının içerisinde yer alır. Dünyanın pek çok yerinde “earth market” adını verdiğimiz marketlerden kurmaya çalışıyoruz. Bizim ülkemizde 4 tane earth market var. Bu marketler, çiftçiyi korumayı ve tüketiciye sağlıklı gıda ulaştırmayı hedeflediğimiz felsefeye uygun olarak işliyorlar. “Earth Market” projesi kapsamında dünya çapında henüz 67 tane market açtık. Ancak bu henüz yeni bir proje ve bu sayının artmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. 1 milyon destekçisi olan akımda, Türkiye’den 5 bin kişinin yer aldığını kaydeden Atilla, “Bunun yanında 100 bin üyemiz var ve bunların yaklaşık bini Türkiye’den. Biz bu hareket kapsamında, dünyanın pek çok yerinde gerek tüketiciyi, gerek üreticiyi bilinçlendirmek için çeşitli seminerler yapıyoruz.” diye konuştu. Katkı maddeleriyle süslenip önümüze konan gıdalara dikkat! Dekan Prof. Dr. Atilla Akbaba ise fakülte olarak yerel gıdalara, yerel üreticilere ve unutulmaya yüz tutan yerel lezzetlere, yeme içme ile ilgili geleneklere her zaman sahip çıktıklarını kaydetti. Prof.Dr. Akbaba, “Sağlıklı gıdaya erişim ve gıda ürünlerinin güvenliği, ülkeler açısından yaşamsal bir önem taşımakla birlikte biz tüketicilerin de mutlak hakkı ve talebidir. Zararı kanıtlanmış GDO’nun, nişasta bazlı şeker gibi katkı maddeleriyle süslenip önümüze konulan gıdalara karşı daha dikkatli olmamız lazım. Milli tohumlarımızın korunması, kullanılması ve yaygınlaştırılması gerekli. Özetle; daha iyi, temiz ve adil bir dünya için daha iyi, temiz ve adil gıdalara ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

  • 2018-2019 Güz Dönemi Sosyal Sorumluluk Projesi Dersi Kapsamında Pek Çok Etkinlik Gerçekleştirildi

    2018 - 2019 güz döneminde Turizm Fakültemiz Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm İşletmeciliği bölümlerinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında birçok etkinliğe ev sahipliği yapmıştır. Dr. Öğr. Üyesi Nil Sonuç, Dr. Öğr. Üyesi Perihan Kendirci ve Dr. Öğr. Üyesi Simge Kömürcü tarafından yönetilen Sosyal Sorumluluk Projesi dersleri kapsamında davet edilen sivil toplum örgütlerinden temsilciler, faaliyetlerini tanıtmış ve öğrencilerimizden yeni gönüllüler kazanmışlardır.  Bu kapsamda LÖSEV, KIZILAY, EGE ORMAN VAKFI VE TEGV, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gönüllü Takımı (Abla Ağabey Kardeş Projesi) ağırlanmış ve Karşıyaka Belediyesi Celal Üner Hayvan Barınağına öğrencilerle birlikte ziyaret gerçekleştirilmiştir. LÖSEV artık sadece lösemili çocuklara değil, tüm kanser hastalarına çeşitli şekillerde yardım yapan bir kuruluş haline gelmiştir. Ankara’da bulunan hastane ve hasta yakınlarına hizmet veren konaklama tesisinde hastalar ücretsiz tedavi görebilmektedirler. Kızılay’a sağlıklı olan bireylerin kan, ilik bağışında bulunması hayat kurtarması anlamına gelmektedir. İzmir’de Kızılay’ın büyük ve önemli bir merkezi bulunmaktadır. Ege Orman Vakfı, dünyada sürdürülebilirlik bilincinin geliştirilmesi için önemli faaliyetlerde bulunmaktadır. Su kaynaklarını canlı tutabilen ve küresel ısınmanın önünde engel oluşturabilen, nefes ve hayat kaynağımız ormanlarımızı korumak ve yeni fidanlar dikilmesi için katkıda bulunmak çok önemlidir. Ege Orman Vakfının internet sayfasında ne kadar tüketim yaptığınızla ilgili verileri girdiğinizde dünya bıraktığınız karbon ayak izinizi hesaplayan bir karbonmetre bulunmaktadır. Küçük kardeşlerimizin boş zamanlarında birlikte eğitici aktivitelerde bulunarak onların eğitimine destek vermek, gelecek nesillerin daha donanımlı yetişebilmesi için önemlidir. TEGV, üniversite öğrencileriyle ilköğretimdeki çocukları bu amaçla merkezinde toplamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Bir çocuk değişir İzmir değişir” sloganı ile hayata geçirilen Abla Ağabey Kardeş Projesi kapsamında üniversite öğrencisi abla ve ağabeyler ilköğretim öğrencisi kardeşleri ile bir araya gelerek zaman geçirmekte ve onların gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.  Karşıyaka Belediyesi Celal Üner Hayvan Barınağı’nda Veteriner Hekimin açıklamalarına göre burada sokak hayvanlarının hasta olanları iyileştirilerek kısırlaştırılıp yeniden alındığı noktalara geri bırakılmaktadır. Sadece geçirdiği hayati operasyon sonucunda 3 ayaklı kalan köpekler burada daimidir. Ancak diğerleri iyileşme süreci tamamlanınca ayrılacak olan geçici üyelerdir. Mekânsal yeterlilik anlamında bu yöntem izlenmektedir. Öğrencilerimiz bir nevi hasta dostlarımıza bir ziyarette bulunmuştur. Tüm bu bilgiler ve daha fazlasına seminerlerimiz sayesinde ulaşarak, gençlerin sosyal sorumluluk anlamında bilincinin arttırılması, topluma duyarlı, gönüllülük projelerinde aktif rol alan bireyler olmaları hedefi gerçekleştirilmektedir.       

  • Hayvanları Sevmekten Öte: Hayvan Haklarını Savunma ve Aynı Dünyayı Paylaşmamız Üzerine

    Turizm Fakültemizin bünyesinde 20 Kasım 2018 Salı günü saat 13.30’da Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Nil Sonuç tarafından yönetilen Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında davet edilen Hayvan Hakları Federasyonu “Hayvanları Sevmekten Öte: Hayvan Haklarını Savunma ve Aynı Dünyayı Paylaşmamız Üzerine” konulu etkinlik gerçekleştirilmiştir.  Haytap(Hayvan Hakları Federasyonu) Basın Sözcüsü Şule Baylan, yine Haytap Yönetiminden Meral Örüç ve Karşıyaka Belediyesi Taypark Veteriner İşleri Müdürü ve Veteriner Hekimi Çağlayan İnanlı’nın değerli sunumlarıyla gerçekleşen etkinliğe üniversitemiz Ekoturizm Bölüm Başkanı, Turizm Fakültesi akademisyenleri ve öğrenciler ile Dokuz Eylül Üniversitesi Empati Öğrenci Topluluğu ve yakın çevrede yaşayan vatandaşların da katılımıyla geniş bir katılım sağlanmıştır. Hayvan haklarının ne kadar önemli olduğu, insanların hayvanlarla ilişkilerinde doğru bilinen yanlışlar, belediyenin veterinerlik hizmetleri, hayvan haklarıyla ilgili mevcut ve geliştirilmekte olan yasal düzenlemeler ve uygulamalar, toplumsal bilinçlendirme faaliyetlerinde sivil toplum örgütlerinin önemi gibi konulara değinilmiştir. Etkinliğe olan rağbet, konu ile ilgili toplumsal bilgilendirme faaliyetlerine ne derece ihtiyaç bulunduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. İlgili ve benzer toplantılar ve bununla ilgili oluşumlar (farklı üniversitelerdeki öğrenci topluluklarının tanışması) ve projeler ile faaliyetlerin yenilerinin doğmasına da zemin hazırlayan bir etkinlik olmuştur. Katkıları için Haytap’tan Şule Baylan ile Meral Örüç’e ve Karşıyaka Belediyesi Veterineri Çağlayan İnanlı’ya ve tüm katılımcılara buradan bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz.    

  • Turizm Fakültesi "Buğday ve Uygarlık" Konulu Seminere Ev Sahipliği Yaptı

    İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi tarafından 19 Kasım 2018 Pazartesi günü "Buğday ve Uygarlık” semineri düzenlendi. “Buğday ve Uygarlık" semineri İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrencileri, Alsancak Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin katılımlarıyla gerçekleşti. Düzenlenen seminere Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sayın Ahmet UHRİ konuşmacı olarak katıldı. Yoğun ilgi gören etkinlikte katılımcılar buğdayın tarihsel serüvenine tanık oldular. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Atilla Akbaba açılış konuşmasında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri, ülkemizin sahip olduğu zenginlikler arasında yer alan Kavılca Buğdayı konulu çalıştaydan bahsetti. Bu tür etkinliklerin ülkemizin sahip olduğu kaynakların korunmasına ve hatırlanmasına sağladığı katkıya değindi. Ahmet Uhri verdiği seminerde; insanların bugünkü uygarlık düzeyine gelmesinde buğdayın büyük bir rol üstlendiğini, ekmeğin tarih boyunca bir uygarlık göstergesi olduğunu ve insanların yerleşik hayata geçmesinde buğdayın önemli olduğundan bahsetti. Buğdayın arkeolojik ve gastronomik gelişimine değinen Sayın Uhri, ülkemize ait atalık tohumlarımız olan Kavılca ve Siyez buğdayına dikkat çekerek bizler için olan öneminden bahsetti.

  • Turizm Fakültesinde Hizmet İçi Eğitim Kapsamında “İletişim” Konulu Seminer Gerçekleştirildi

    Hizmet içi eğitim kapsamında “İletişim” konulu seminer İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Burcu ÖKSÜZ hocamızın katkılarıyla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Akademik ve İdari personeline yönelik 21.11.2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Seminer kapsamında sözlü ve yazılı iletişimi ve etkili iletişim tekniklerini içeren detaylı bilgilerin aktarımı sağlanmıştır.

  • TÜRSAB Akademi Biletleme Eğitimi Ege YTK ‘da Gerçekleştirildi

    TÜRSAB Akademi, Seyahat Acentalarımızın yaygın olarak kullandığı Amadeus Rezervasyon, Otomatik Fiyatlandırma ile Kolay Bilet Sistemleri Eğitimlerimiz GAP Yöre Temsil Kurulu ve TÜRSAB Genel Merkezimizden sonra 7 – 9 Kasım 2018 tarihleri arasında TÜRSAB Ege Yöre Temsil Kurulunda gerçekleştirilmiştir. Amadeus Rezervasyon ve Otomatik Fiyatlandırma ile Kolay Bilet Sistem kullanımı konusunda katılımcılara bilet rezervasyon, kesimi ve sonrasında ihtiyaç duyabilecekleri tüm detaylar aktarılmıştır (Kaynak:https://www.tursab.org.tr). 25.10.2018 tarihinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ege Yöre Temsil Kurulu arasında imzalanan iyiniyet protokolü ve “Turizm Endüstrisi ve Üniversite İşbirliği İçin Fırsatlar”  paneli ile temelleri atılan işbirliği çalışmaları kapsamında Amadeus eğitim programına katılan Yüksek Lisans öğrencimiz Hande Karakuş eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Kendisini Turizm Fakültesi ailesi olarak tebrik ediyor, bu tür işbirlikleri ile üniversite sektör bağını güçlendirmeyi hedefliyoruz. 

  • İKÇÜ Turizm Fakültesi Dergisinden “impact factor” Atağı

    İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından uluslararası hakemli dergi statüsünde yayınlanan  “International Journal of Contemporary Tourism Research” Aralık ayında yeni sayısını yayınlayacak. Yeni bir dergi olmasına rağmen belirlenen hedeflere şimdiden ulaşmaya başlayan “International Journal of Contemporary Tourism Research” ilk impact factor sertifikasını da edinmiştir. Yıl sonuna kadar 4000 izlenme ve 4000 indirme başarısını yakalamayı hedefleyen dergi, Ekim ayı başlarına doğru hedefine ulaşarak, Kasım ayı ortası itibari ile 5000 izlenme ve 5000’i aşkın makalenin indirilmesiyle hedefini aşmayı başarmıştır. Her geçen gün yayınlanması için gönderilen makale sayısının ve taranan indekslerin arttığı, indirme ve izlenme sayılarının hedeflenen planların ötesine geçtiği dergi, Aralık 2019 sayısı ile araştırmacılara ve okurlarına hitap etmeyi beklemektedir. Yeni bir dergi olmasına rağmen impact factor hesaplamasında iyi bir katsayı yakalayan derginin gelecek planları ve hedefleri için ise şimdiden çalışmalara başlanmış durumdadır. Yakın zamanda Emerging SCI endeksine girmenin planlarını yapan “International Journal of Contemporary Tourism Research” daha geniş kitlelere ulaşmak ve uluslararası tanınırlığını artırmak için emin adımlarla ilerlemektedir.

  • Turizm Endüstrisi ve Üniversite İşbirliği İçin Fırsatlar Paneli I. TÜRSAB Ege Yöre Temsil Kurulu-Öğrenci Buluşması

    İzmir’de kurulan ilk Turizm Fakültesi olma özelliğini taşıyan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesinde düzenlenen etkinlikte, Turizm Fakültesi ile 28 Eylül 1972 tarihinde yürürlüğe giren 1618 sayılı “Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu” uyarınca kurulan ve kurulduğu günden bugüne bir meslek birliği olarak, seyahat acentalığı mesleğinin ve faaliyet alanının temelini oluşturan TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) arasında iyi niyet protokolü imzalanmıştır. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Turan GÖKÇE ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA'nın yanı sıra çok sayıda akademik personel, sektör temsilcisi ve öğrencinin katılım sağladığı etkinlik, moderatörlüğünü Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zafer ÖTER'in  yaptığı, Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ege Yöre Temsil Kurulu başkanı Tolga GENCER ve üyeleri Elif CANASLAN, Kıvanç MERİÇ, Cem ÇANDARLI ve İ. Hakkı KARADEVECİ’nin panelist olarak katıldığı “Turizm Endüstrisi ve Üniversite İşbirliği İçin Fırsatlar” paneli ile başlamıştır. Panelde söz alan Ege YTK üyeleri acentaların sektördeki konumundan, turizmin güncel durumundan ve sorunlarından bahsetmişlerdir.  Panel sonrasında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla AKBABA ve TÜRSAB Ege YTK başkanı Sayın Tolga GENCER’in imzalarıyla iyi niyet protokol töreni gerçekleştirilmiştir. Tören sonrasında İzmir’de yer alan “Lady Travel, Ayşatur, Pastoral Tur Turizm, Aport Turizm, Escan Turizm, Elapame Travel Services, Educa Travel, Tatil Ağacı Turizm, Dahlia Turizm, Ertürk Turizm, Devim Turizm, Fides Turizm” seyahat acentalarının katılımıyla “I. TÜRSAB Ege YTK – Öğrenci Buluşması” gerçekleştirilmiştir. Katılımcılardan turizm endüstrisinde verebilecekleri destekleri bizzat duyma şansı yakalayan öğrenciler panele yoğun ilgi ve katılım göstermişlerdir.

  • Andrea Patrizi İtalyan Mutfağının Klasikleşmiş Lezzetlerini ve Mutfak Sırlarını Paylaştı

    Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Barilla Gıda A.Ş. işbirliği ile 23 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşen ve Barilla’nın Executive Chef’lerinden Andrea Patrizi'nin İtalyan mutfağının klasikleşmiş lezzetlerini ve mutfak sırlarını paylaştığı etkinlik, bölüm öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Barilla Ticari Pazarlama Yöneticisi Ece Özgürel tarafından verilen eğitimin ilk bölümünde makarnanın keşfi, tarihsel gelişimi, üretim süreci, besin değeri ve kaliteli makarna ile ilgili teorik bilgiler genç şef adaylarıyla paylaşıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, Barilla’nın Executive Chef’lerinden Andrea Patrizi ise İtalya’nın üç farklı bölgesine özgü, klasikleşmiş lezzetlerin reçeteleri ile pişirme sırlarını paylaştı. Patrizi, eğitimin sonunda Barilla'nın enfes makarna ve sosları eşliğinde Lasagne alla Bolognese, Spaghetti alla Carbonara ve Trofie al Pesto Genovese'yi öğrenciler ile uygulamalı olarak hazırladı.


Toplam 38
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
Başa Dön