Tamamlanan Tezler
FAKÜLTEMİZDE TAMAMLANAN TEZLER |
||
Tez Yazarı |
Tez Başlığı |
Tez Danışmanı |
Alper Nisari (YL) |
Ziyaretçilerin Yerel Yemek Tüketim Motivasyonlarının Analizi: Çeşme Örneği |
Doç. Dr. Melike Yılmazer |
Özlem Yatkın (YL) |
Konaklama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Bölümü Çalışanlarının İş Doyumu İle Tükenmişlik Düzeyi: Kuşadası’nda Faaliyet Gösteren Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerine Yönelik Bir Araştırma | Dr. Öğr. Üyesi Melike Yılmazer |
Egem Zağralı (YL) |
Destinasyon Çekicilik Unsuru Olarak Mutfak Turizmi: İzmir Yarımada Örneği |
Prof. Dr. Atilla Akbaba |
Özgür Sarıbaş (YL) |
Turistlerin Rekreasyon Faaliyetlerine Katılımlarını Etkileyen Unsurlar: Antalya ve İzmir Örneği |
Prof. Dr. Cengiz Demir |
Mehmet Yavuz Çetinkaya (YL) |
Role of Tour Guides on Tourist Satisfaction Level in Guided Tours and Impact on Tourist Re-visiting Intention: A Research in Istanbul. |
Doç. Dr. Zafer Öter |
Hatice Gündüz (YL) |
Sağlık Turizmi Kapsamında Pamukkale Termal Kaynaklarının Değerlendirilmesi ve Sağlık Bakanlığı Belgeli Otellerde Müşteri Memnuniyetinin Belirlenmesi |
Doç. Dr. Mehmet Emre Güler |
Feray İrigüler (YL) |
A Research on Tour Guides use of Emotional Labor and The Relationship between Their Job Satisfaction and Burnout Levels: The Sample of Izmir |
Doç. Dr. Mehmet Emre Güler |
Ali Köstepen (YL) |
İzmir İlinin Medikal Turizm Potansiyelinin Tespiti |
Doç. Dr. Zafer Öter |
Şaban Kargiglioğlu (YL) |
Gaziantep’te Gastronomi Turizmi: Gaziantep’i Gastronomi Turizmi Kapsamında Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma |
Prof. Dr. Atilla Akbaba |
Hacı Ahmet Çakır (YL) |
OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Kapsamında Otel Mutfaklarının Ergonomik Açıdan İncelenmesi: Bir Uygulama |
Doç. Dr. İlhan Bölükoğlu |
Öyküm Pak (YL) |
Türkiye’de Mesleki Turizm Eğitimi ve Zorunlu Staj: Turizm Meslek Lisesi Örneği |
Doç. Dr. Zafer Öter |
Osman Özer (YL) |
Av Turizmi ve Görsel Medya: Yaban TV’nin Türkiye’deki Yerli Avcı Turistlerin Tutumlarına Yönelik Etkileri |
Doç. Dr. İlhan Bölükoğlu |
Meltem Ülkü (YL) |
Turizm Operatörlerinin Graf Teorisi ile Optimizasyonu: Seyahat Endüstrisi İçin Bir İnceleme |
Doç. Dr. Zafer Öter |
Elif Zeynep Özer (YL) |
Marka Konumlandırmada Sosyal Sorumluluk Kampanyalarının Etkisi: İstanbul İlindeki Zincir Restoran İşletmelerinde Bir Araştırma |
Prof. Dr. Atilla Akbaba |
Ahmet Çelik (YL) |
İşgören Bulma ve Seçiminde Cinsiyet Ayrımcılığının Etkisi: İzmir’deki A Grubu Seyahat Acentelerine Yönelik Bir Araştırma |
Dr. Öğr. Üyesi Volkan Altıntaş |
Zafer Barış (YL) |
Turizm İşletmelerinde Organik Gıda Kullanımı Algı ve Tutumlarının Araştırılması: Gaziantep İli Örneği |
Dr. Öğr. Üyesi Melike Yılmazer |
Fatih Çavuşoğlu (YL) |
Psikolojik Güçlendirmenin Örgütsel Vatandaşlık Davranışı Üzerindeki Etkisi: İzmir İl Merkezindeki Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Bir Araştırma |
Doç.Dr. Mehmet Emre Güler |
Gülçin Artun Güler (YL) |
Konaklama İşletmelerinde Mobbingin Personel Devir Hızına Etkisi: İzmir Örneği |
Prof. Dr. Cengiz Demir |
Damla Ekicikol (YL) |
Türkiye’deki Havayolu Şirketlerinin Uyguladıkları Rekabet Stratejileri ve Yolcuların Satın Alma Davranışları Üzerine Etkileri (İzmir İli Örneği) |
Dr. Öğr. Üyesi Özgür Hakan Çavuş |
Ebru Şener (YL) |
Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Markalaşmanın Tüketici Satın Alma Davranışı Üzerine Etkileri: İzmir Örneği |
Dr. Öğr. Üyesi Volkan Altıntaş |