Beslencenin Sosyolojisi Sosyoloji Penceresinden Gastronomiye Bir Bakış
Beslencenin Sosyolojisi Sosyoloji Penceresinden Gastronomiye Bir Bakış
Turizm Haftası Kapsamında düzenlenen Beslencenin Sosyolojisi; Sosyoloji Penceresinden Gastronomiye Bir Bakış konulu etkinliğimiz 19.04.2022 tarihinde Dr. Erhan AKARÇAY’ın katılımı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında söz alan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre GÜLER, Dr. Akarçay’ı ve çalışma alanlarını kısaca tanıtarak sözü kendisine bıraktı. Söz alan Dr. Akarçay, son derece anlamlı olan Turizm Haftası’nda böyle bir etkinliğe katılmaktan ve öğrencilerle beraber olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı. Akarçay konuşmasında, öncelikle gündelik yaşantımızın önemli bir parçası olan ve ayrılmaz bir bütün olarak değerlendirilen yemek ve kültür kavramlarını tanımlayıp beslence terimini ve bir alan olarak beslence sosyolojisinden bahsetti. Akarçay konuşmasının devamında gastronomi turizminin en önemli bileşenlerinden birini oluşturan “dışarıda yemek” olgusuna ve aşçılık mesleğinin sosyolojik anlamda sahip olduğu değere değinerek sözlerini noktaladı. Son olarak Fakülte Dekanı Prof. Dr. Güler katılımlarından dolayı Dr. Akarçay’a teşekkür belgesini takdim ederek etkinlik tamamlandı.