İKÇÜ Erasmus + Projesi ile Uzakdoğu'ya Açılıyor
Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan ALTINTAŞ ve Erasmus Kurum Koordinatörlüğü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Koray ÇELİK’in 2022 Şubat ayında hazırlayıp sunduğu Erasmus+ konsorsiyum projesi, Türkiye’de başvuru yapan yükseköğretim kurumları arasında bütçe almaya hak kazanan 10 yükseköğretim kurumu arasına girmeye hak kazanmıştır.
E-GASTRONOMİ Erasmus+ Konsorsiyum Projesi kapsamında, Avrupa ülkelerine gerçekleştirilecek öğrenci ve personel faaliyetleri için bütçe almaya hak kazanmıştı. 09/08/2022 tarihinde Ulusal Ajans’ın yapmış olduğu değerlendirme sonucuna göre üniversitemizin sunmuş olduğu proje; Güney Kore, Filipinler ve Tayland için de bütçe almaya hak kazanmıştır. Söz konusu proje ile üniversitemiz Turizm Fakültesi Uzakdoğu ve Avrupa ülkelerine öğrenci ve personel faaliyetleri gerçekleştirebilecektir.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin koordinatör; Mardin Artuklu Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ise ortak olarak yer aldığı projeye yaklaşık 80.000 € tahsis edilmiştir. Proje kapsamında, yurtdışı öğrenci ve personel faaliyetleri, ortaklarla yapılacak toplantılar, yoğunlaştırılmış dijital eğitimler, sektörel ziyaretler, yurtiçi ve yurtdışı toplantılar gibi aktivitelerin planlaması E-GASTRONOMİ Erasmus+ Konsorsiyum proje görevlileri tarafından yapılacaktır.
E-GASTRONOMİ Erasmus+ Konsorsiyum Projesi ile ülkemizde kültürel ve ekonomik açıdan büyük bir öneme sahip Turizm sektörüne; akademik açıdan kendini geliştirmiş, birden fazla yabancı dil konuşabilen, teknolojik donanıma sahip öğrenciler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bununla birlikte proje kapsamında yapılacak sektörel ve akademik işbirliği ziyaretleri ile öğrencilerimize Avrupa ve Uzakdoğu’da staj yapabilecekleri kurumların araştırılması ve Uzakdoğu ülkeleri ile ortak yüksek lisans, doktora programlarının açılması planlanmaktadır.