Herkes İçin Mutfak Başlıklı Sosyal Sorumluluk Projesi Gerçekleştirildi
Herkes İçin Mutfak Başlıklı Sosyal Sorumluluk Projesi Gerçekleştirildi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Karşıyaka Özel Eğitim Meslek Okulu iş birliği ile geçen hafta Cuma günü "Herkes İçin Mutfak" başlıklı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.
Zihinsel engelli bireylerin toplum içinde uyumla yaşamasını sağlamayı ve topluma yararlı olacak kişilik özelliklerini kazandırmayı hedefleyen ve bünyesinde birden fazla bölümü olan Karşıyaka Özel Eğitim Meslek Okulu ile İKÇÜ Turizm Fakültesi iş birliği sağlayarak bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper IŞIN'ın yürütücü olduğu projeye İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre GÜLER, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Simge KÖMÜRCÜ SARIBAŞ, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özgür SARIBAŞ, Turizm İşletmeciliği Bölümü Arş. Gör. Kaan KASAROĞLU ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü lisans öğrencileri katılım sağladı.
Özel eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek onlara temel mutfak bilgileri aktarmak ve bir uygulama gerçekleştirmek amacıyla gerçekleştirilen projede öğrencilere öncelikle temel mutfak bilgisi anlatılmış olup ardından uygulamalı olarak “waffle” yapımı gerçekleştirilmiştir.