İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İKÇÜ Turizm Fakültesi Ev Sahipliğinde "Rekorlarla 2023 Türkiye Turizmi" Paneli Gerçekleşti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi tarafından “Rekorlarla 2023 Türkiye Turizmi” başlıklı panel İKÇÜ Turizm Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Emre GÜLER moderatörlüğünde Prof. Dr. Fuat SEZGİN Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Türkiye ve İzmir’in 2023 yılı karnesinin değerlendirildiği ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamaların aktarıldığı etkinlikte panelist olarak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Kurumsal İletişim Direktörü Canan SOYSAL, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TÜYED) Başkanı A. Haluk ÖZSEVİM, TÜRSAB İzmir BTK Başkanı Kıvanç MERİÇ, İzmir SKAL Yönetim Kurulu Başkanı Güner GÜNEY ve İKÇÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan ALTINTAŞ katılımcı olarak ise İKÇÜ personeli ve öğrencileri yer aldı.

 

Prof. Dr. Mehmet Emre GÜLER’in gerçekleştirdiği panel açılış konuşmasının ardından söz alan Canan SOYSAL, 2023 yılındaki Türkiye turizm istatistiklerini paylaştı ve bu süreçte 2019 yılında kurulan TGA’nın rolünü ve ülke turizmi için öneminden bahsetti.  

 

“Hem Sosyal Medyada Hem de İkili İş Birliklerinde Aktif Yer Almak Gerekiyor.”

Tanıtım faaliyet süreçlerinde aktif olmanın önemine dikkat çeken SOYSAL, dijitalleşmenin ve bilhassa sosyal medyanın günümüz küresel turizmi açısından çok kısa zaman içerisinde büyük kitlelere ulaşılabilmesi özelliğinden dolayı son derece önemli ve etkili bir tanıtım aracı olduğunu vurguladı. Bununla birlikte ulusal ve uluslararası fuar ve etkinliklere katılım sağlayarak da ikili iş birliklerinin sürdürülebilirliliğinin sağlanmasının ülke turizmine katma değer sağlayacağını ifade etti.

 

 “Asıl Rekor 2024 Yılında Kırılabilir.”

Canan SOYSAL’ın ardından mikrofonu devralan TÜYED Başkanı Haluk ÖZSEVİM, 2023 yılı Türkiye ve İzmir turizmini değerlendirdi. ÖZSEVİM, Türkiye'deki 6 Şubat depreminin ardından yaşanan felakete rağmen gerçekleştirilen titiz çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, elde edilen verilerin Türkiye turizmi için umut verici olduğunu vurguladı. Ayrıca, 2024 yılında planlanan projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye'nin turizm alanında önemli başarılar elde edebileceğini dile getiren ÖZSEVİM, bu bağlamda asıl rekorun 2024 yılında kırılabileceğini ifade etti.

 

Medyanın bakış açısıyla yapılan değerlendirmeler sonrası söz alan TÜRSAB İzmir BTK Başkanı Kıvanç MERİÇ acentelerin gözünden 2023 yılını değerlendirdi. MERİÇ, Türkiye ve İzmir'deki 2023 yılı turist sayılarına dair açıklamalarda bulundu ve özellikle İzmir'in turizm potansiyeline vurgu yaparak, İzmir'in turist sayılarını en az iki kat artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu hedef doğrultusunda yapılan çalışmalardan bahseden MERİÇ, turistleri çekebilmek için gastronomi, etkinlik, kültür ve inanç gibi farklı turizm türlerinin dikkat çektiğini ifade etti.

 

İzmir SKAL Yönetim Kurulu Başkanı Güner GÜNEY ise SKAL'ın faaliyetleri ve sağladığı faydalar konusunda önemli açıklamalarda bulundu. GÜNEY, özellikle SKAL bünyesinde gerçekleştirilen etkinliklerin İzmir'in mikro düzeydeki turizm dinamiklerini olumlu yönde etkilediğini ve aynı zamanda Türkiye'nin makro düzeyde uluslararası alanda daha fazla tanınmasına katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, geleceğin turizmcilerine yönelik tavsiyelerde bulunan GÜNEY, öğrencilere kariyer gelişimlerinde ve bu bağlamda Türkiye'de rekorların kırılmasında sivil toplum kurumlarının nasıl bir etki sağlayabileceğini ifade etti.

 

Son olarak eğitim gözünden değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Volkan ALTINTAŞ, turizm eğitimindeki güncel gelişmelere dikkat çekerek, değişen ihtiyaçlara uyum sağlamak adına eğitim alanındaki yeniliklere önem verilmesi gerektiğini belirtti.

 

“Rekorlar Eğitimle Kırılır.”

Özellikle turizm sektörünün dinamik yapısı içerisinde, eğitim sürecinin sektöre adaptasyonunun başarı için kritik bir faktör olduğunu vurgulayan ALTINTAŞ, rekorların eğitimle kırılabileceğini ve bu bağlamda turizm endüstrisinin küresel bir nitelik taşıdığı için eğitimde uluslararası iş birliklerine ağırlık verilmesinin faydalı olacağını vurguladı.

 

Başlığa dair değerlendirmelerinin sona ermesiyle panelde soru-cevap bölümüne geçildi ve katılımcılar tarafından gelen çeşitli sorular panelistler tarafından ilgiyle yanıtlandı. Panelin kapanışında, Moderatör Prof. Dr. Mehmet Emre GÜLER, tüm panelistlere ve katılımcılara katılımları ve değerli görüşleri için teşekkür ederek panelistlere teşekkür belgelerini takdim etti.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat