Yayınlar - Uluslararası Bildiriler
Yıdız, Ö.E. and Sarıbaş, Ö. (2019). “Senses and Local Food: The Case of Gaziantep”, Business & Organization Research Conference (BOR) ”, Eylül 2019, İzmir. |
Nisari, M. A., Sakin-Yılmazer, M. (2019) Yerel Yemek ve Turist Motivasyonunun Analizi, III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, 24 – 28 Nisan, Marmaris (Bildiri Özeti). |
SONUÇ NIL (2019). Conformity of Hospitality Services to Accessibility and Technology Goals of Sustainability: Izmir Case. International Hospitality Management Symposium (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4860803) |
SONUÇ NIL (2019). Destination Branding Via Perspectives of Residents: The Case of Izmir City. Current Issues in Tourism Symposium 2019 (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5012288) |
Sakin-Yılmazer, M., Akbaba, A., Demir, C. (2018) Geleneksel Gıda Maddelerimizden Tarhana Üzerine Bir Çalışma, VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 20-21 Nisan, İskenderun (Tam Metin). |
Akbaba, A., Sarıbaş, Ö. ve Kömürcü, S. (2017) “Turizmde Sosyal Girişimcilik ve Sürdürülebilir Toplumsal Gelişme İlişkisine Yönelik Örnek Olay İncelemesi: Tatuta (Tarım, Turizm, Takas) Projesi”, 8. International Congress on Entepreneurship (ICE2017). Temmuz 2017. Balıkesir. |
Aytuğ Arslan, Nazım Çokişler, Birgi Turizm Potansiyelinin Seyahat Acenteleri Açısından Değerlendirilmesi, II. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators, Selçuk Üniversitesi, 05-07 Mayıs, Konya, Türkiye, 2016. |
Kömürcü, S., Sarıbaş, Ö. and Guler, M.E. (2016) “Five Senses of the Cities and the Impact on Tourism: Case of Izmir” II. Eurasia İnternational Tourism Congress (EITOC), May 2016, Konya, Turkey |
AKKUS GÜLSAH (2016). An Analysis of Accidents at work in “Core” Tourism Industries. 8th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure, 69-73. (Tam metin bildiri) (Yayın No:2897134) |
Demir, C. and Sarıbaş, Ö. (2016) “Risk as a Motivation in Terms of Sport and Adventure Tourism Activities” II. Eurasia İnternational Tourism Congress (EITOC), May 2016, Konya, Turkey |
Pak, Ö., Z. Öter, 2016. Turizm Meslek Liselerinde Zorunlu Stajlar: Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Bir İnceleme, 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Bildiri Kitabı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi & Anatolia Bilimsel Araştırmalar Dergisi, Nevşehir, 29-30 Nisan. |
Öter, Z., S. Yesüğey, Ö. Tolga. 2016. Gastronomic Cultural Heritage Valorization in Çeşme (Cyssus) Peninsula: The Case of Germiyan as the First Turkish “Slow Food Village, III. International Çeşme-Chios History, Culture and Tourism Symposium, 03-04 Nov. 2016, Proceedings, pp. 271-285. |
Zağralı, E. ve A. Akbaba, “Turistlerin Destinasyon Seçiminde Rol Oynayan Bir Etken Olarak Yerel Mutfaklar: İzmir Yarımadası’nı Ziyaret Eden Turistlerin Algılamaları Üzerine Bir Araştırma”, Proc. 2. International Congress of Tourism and Mangement Researches, 25-36, Adra Yayıncılık, Sakarya Üniversitesi, Kuşadası, 1-3 Mayıs 2015. |
Aytuğ Arslan, Ancient Quarries at Kurşunlu in Lycaonia (Turkey), Asmosia XI Conference, Association for the Study of Marble & Other Stones in Antiquity,18.05-22.05, Split, Hırvatistan, 2015. |
Aytuğ Arslan, Erkan Akgöz, Çin Pazarında Türkiye'nin Yeri Üzerine Bir Değerlendirme: Çin Dış Turizm Kalite Hizmet Sertifikası Programı, Selçuk Üniversitesi, 28-30 Mayıs, Konya, Türkiye, 2015. |
Gelen, Ö., Sakin- Yılmazer, M. (2015) Yöresel Bir Lezzet Olan Keşkeğin Bilinirliğinin Araştırılması, 4. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, 17 Nisan-Hatay, 36 (Bildiri Özeti). |
Erkan Akgöz, Aytuğ Arslan, Hacer Derya Akkirpi, Turizm İşletmelerinin İtibar Yönetiminde Yeşil Yıldız Uygulamasının Önemi, Selçuk Üniversitesi, 28-30 Mayıs, Konya, Türkiye, 2015. |
ÇOKİŞLER, Nazım. (2015). “ ‘Modern İpek Yolu Ortak Tur Projesi’nin Hayata Geçirilmesi İçin Bir Öneri: İpek Yolu Kültürel Miras Uzman Rehber Eğitim ve Sertifika Programı”, I. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 15-24. |
ÇOKİŞLER, Nazım. (2015). “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Paket Turlarda Kullanımı Konusuna Seyahat Acentelerinin Bakış Açıları: Karadeniz Turları Örneği”, I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators (EITOC-2015), 2, 606-616. |
IRIGÜLER FERAY,GÜLER MEHMET EMRE (2015). Professional Tourist Guides’ Perceptions on Gastronomy Tourism in Turkey. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi (Özet bildiri)(Yayın No: 2009170) |
AKKUS GÜLSAH,AKKUS ÜLKÜ (2015). A SWOT Analysis of Arguvan Türkü Festival. RSA Tourism Research Network Workshop Metropolitan Tourism Experience Development: Diversion and Connectivity, 209-219. (Tam metin bildiri)(Yayın No:2034338) |
SARIBAŞ, Ö. and DEMİR, C. (2015) “Impact of Demographic Characteristics on Participation of Recreation Activities: Case of Antalya and Izmir” I. Eurasia İnternational Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators (EITOC), May 2015, Konya, Turkey |
Gelen, Ö., Güler, M. E. (2015). Elektronik Ortamda Yapılan Çevrimiçi Yorumlara Dayanarak Tüketicilerin Yiyecek–İçecek İşletmelerinden Duydukları Memnuniyetlerin ve Beklentilerin Belirlenmesi. Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi: Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, 28-30 Mayıs-Konya, 501-516 (Tam Metin). |
PALABIYIK FATMA,GÜLER MEHMET EMRE (2015). Izmir Ilindeki 4 ve 5 Yıldızlı Konaklama Isletmelerinde Çalısanların Psikolojik Siddet (Mobbing) Algıları. I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi, Selçuk Üniversitesi (Tam metin bildiri)(Yayın No:2008884) |
Cetinkaya, M.Y., Z. Öter. 2014. Role of tourist guides on tourist satisfaction level in guided tours and impact on re-visiting intention: a research in Istanbul, 7th International Tourism Congress: The Image and Sustainability of Tourist Destinations, 2-4 December, Sultan Qaboos University-Muscat, Sultanate of Oman. |
Öter, Z., N. Sonuc. 2014. Cultural heritage interpretation in gender context: case of female tourist guides in Turkey, Heritage Tourism and Hospitality Conference, Istanbul Bogazici (Bosphorus) University, Proceedings Book, pp. 66-77. |
AKKUS ÜLKÜ,AKKUS GÜLSAH,ANDAÇ FARUK (2014). SOKÜM Baglamında Arguvan Türküleri. Uluslararası Kültürel Mirasın ve Kültürel Bellek Kurumlarının Yönetimi Kongresi (Tam metin bildiri) (Yayın No:2897147) |
AKKUS GÜLSAH (2014). An Evaluationary Work on Two Prevailing Research Methods: SEM and MR in the Context of Food Tourism. 7th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure, 247-253. (Tam metin bildiri)(Yayın No:2897146) |
Kurar, İ. ve A. Akbaba, “Tarsus İnanç Turizmi Potansiyeli ve Halkın İnanç Turizmine Bakışı”, Proc. 1st International Conference on Religious Tourism and Tolerence, 781-794, Aybil Yayınevi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya, 9-12 Mayıs 2013. |
Çakır, H. A. ve A. Akbaba, “Türkiye’nin Kutsal Yiyecekler ve İçecekler Açısından Turist Çekme Potansiyelinin İncelenmesi”, Proc. 1st International Conference on Religious Tourism and Tolerence, 1057-1062, Aybil Yayınevi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya, 9-12 Mayıs 2013. |
Sarıbaş, Ö., Z. Öter. 2013. Risk as a motivation in adventure tourism and its use in terms of tourism marketing, 8th Silk Road International Conference on "Development of Tourism in Black and Caspian Seas Regions", May 24-26, Tbilisi-Batumi, Georgia. Proceedings Book, pp. 53-57. |
Özdoğan, O.N., Z. Öter. 2013, Keep Green While Growing: Sustainability Experiences From Turkish Hospitality Industry, Wyrzykowski J., Marak J. (Ed.) Tourism Role in The Regional Economy (Vol. 4): Regional Tourism Product - Theory And Practice, WSH, Wroclaw, pp.98-110. |
Özdoğan, O.N., M. Hançer, Z. Öter. 2013. A debate on food cost and sustainability: the role of executive chefs in all inclusive hotel, The 11th Asia-Pacific CHRIE (APacCHRIE) Conference, Macau, SAR, China. May 21-24, University of Macau & Four Seasons Hotel Macau. (PolyU D.HTM Best Paper Award) |
Köstepen, A., Z. Öter. 2013. Medical tourism potential in Turkey: The Case of Izmir City, 8th Silk Road International Conference on "Development of Tourism in Black and Caspian Seas Regions", May 24-26, Tbilisi-Batumi, Georgia. Proceedings Book, pp. 109-115. |
Öter, Z., O.N. Özdoğan, M. Hançer. 2013. Why hotels should be environmentally friendly? A research on managerial perceptions, WHTER.ICES2013 World Conference on Hospitality, Tourism and Event Research & International Convention & Expo Summit, May 25-28, Bangkok, Thailand. Siam University & Millennium Hilton Bangkok Hotel. |
Öter, Z., M.Y. Cetinkaya. 2013. Behavioral Differences of Muslim and Non-Muslim Visitors at Holy Sites: Case of Mother Mary House, International Conference on Religious Tourism and Tolerance-RTT2013, 09-12 May, Konya-Turkey, Proceedings, pp. 43-56. |
Öter, Z. 2013. Alternative Tourism Types between Turkey and GCC States: Towards a Regional Win-Win Strategy, 3rd Arab-Turkish Congress of Social Sciences - Book of Abstracts ATCOSS2013, May 2-4, Istanbul University Convention Center, Beyazit-Istanbul, Turkey. |
Kömürcü Simge, Günlü Ebru (2012). Consequences of Workplace Romance for Women’s Turnover Intention at Hotels: The Role of Sexual Harassment. 6th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure 2012 (Özet bildiri)(Yayın No:801184) |